ruimte voor anders zijn

Vrijwilliger worden?

Je wilt er zijn voor mensen voor wie het leven niet zo vanzelfsprekend is. Je staat open voor wat de ander bezighoudt, de kleine en grote vragen van het leven. Je luistert zonder met je eigen oordelen en oplossingen klaar te staan. Je laat anderen zijn wie ze zijn.

Deelnemers zijn vaak blij dat je komt: ‘Ik doe er voor jou toe als mens’.

Je bent als vrijwilliger ook welkom als je op een andere manier wilt meedoen en meedenken binnen onze organisatie. Bijvoorbeeld door te helpen met publiciteit, fondsenwerving of het inhoudelijk meedenken over de koers die we varen.

“Ik bezoek hem al een hele tijd. Hij kan zich moeilijk uiten. Elke keer als ik kom, staat hij me bij de voordeur op te wachten. Daaraan merk ik dat hij het waardeert dat ik kom.”

Wat biedt het jou?

ruimte voor anders zijn

Als vrijwilliger doe je iets voor een ander. Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligerswerk ook waardevol is voor jou. Daar willen we oog en oor voor hebben.

Als maatje krijg je begeleiding van de coördinator. Zij kent de deelnemer die je bezoekt. Samen kijken we wat jij nodig hebt om te beginnen. Ook daarna is de coördinator je klankbord.

“Echt luisteren doe je met je hart. Dat brengt me ook bij mezelf. Het doet me stilstaan bij m’n eigen leven.”

Regelmatig zijn er bijeenkomsten voor vrijwilligers. Daar worden thema’s besproken en er is ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Verder ontvang je een reiskostenvergoeding.

Stichting

Kvk nr: 78051894

Steun ons!
Wij zijn afhankelijk van donaties en subsidies.

Wilt u een gift doen?
Bankrekening: NL35RABO.0358035252
t.n.v. Stichting Ruimte Voor Anders Zijn

Contact

info@ruimtevooranderszijn.nl

Coördinator: Janine Meeuwsen
Werkdagen: maandag t/m woensdag
Telefoon: 06 - 20029122
janine@ruimtevooranderszijn.nl

Postadres

Stichting Ruimte Voor Anders Zijn
Merelstraat 23
7161 HM Neede